قاره آسیا: امارات، روسیه، مالزی، بنگلادش، هندوستان

قاره اروپا: بندر MELILLA اسپانیا

قاره آفریقا: الجزائر، مراکش، سودان

قاره آمریکا: برزیل

قاره اقیانوسیه: فیجی

چه بسیار صادرکنندگانی که اصل و فرع سرمایه و زندگی خود را در بازارهای به ظاهر جذابی که در بالا نام بردم، از دست داده اند و از بازار صادرات برای ابد خارج شدند. چرا؟
آگاهی از قوانین و مقررات گمرکی بازارهای هدف از شروط اولیه دانش یک صادرکننده است. چه بسیار وعده و وعیدها و چربزبانی هایی که در فضای نمایشگاهها وسپس ایمیلها از طرف خریدار می بینیم و از سر صدق و صفا، کالایی پس از چانه زنی های بسیار فروخته می شود، قراردادی منعقد شده، پیش پرداختی دریافت، سپس صادرکننده خوشحال، همه چیز خوب و خرید و تولید و بازرسی و حمل و تشریفات گمرکی و … و بالاخره حمل دریایی و صدور بارنامه و در نهایت زمانی که کپی اسناد برای خریدار ارسال می شود تا در مقابل آن مابقی وجه حواله گردد، خریدار به بهانه های مختلف این امر را به تاخیر می اندازد و … کالا بالاخره وارد بنادر این کشورها شده و خریدار از واریز مابقی وجه خودداری می کند، چرا؟
چون خریدار می داند که در صورت عدم پرداخت وجه، اگرچه اصل بارنامه های دریایی در اختیار شما است ولی شما هیچ اختیار و مالکیتی ندارید و برای حرکت دادن این کانتینر و انتقال آن به مبدأ و یا هر مقصد دیگری و یا حتی فروش به خریداری دیگر در همان کشور هدف، طبق قوانین گمرکی، شما نیازمند مجوز از خریدار بد حساب (شرکتی که نامش در مانیفست کشتی آمده) هستید و تا ایشان اجازه ندهد، نه فقط کالا حرکت نمی کند بلکه صادرکننده متحمل پرداخت هزینه های سنگین انبارداری و حق توقف روزانه کانتینر هم خواهد بود.

اینجا است که شما چاره ای ندارید و یا باید سر تمکین فرود آورده و به هر قیمت و شرایطی که خریدار می خواهد، کانتینر را آزاد نمایید و یا می توانید لجبازی کرده، شرایط جدید و غیرمنصفانه خریدار را نپذیرید، اینجا است که خریدار با علم به این حقیقت که پس از ٣ ماه کالا به مزایده گذاشته خواهد شد، با آرامش خاطر، صبر می کند و چون لیبلینگ کالا هم به نام خریدار است و اطلاعات خریدار بر روی کالا، یقین دارد که در مزایده از الویت ویژه ای برخوردار است و سپس کالا را در پایین ترین قیمت از گمرک خریداری می نماید و … صادرکننده می ماند و یک دنیا خسارت و یأس و دلزدگی، چرا؟
چون صادرکننده ما إشراف به قوانین بازار هدف نداشت..‌.

0 ردود

اترك رداً

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *