در این مقاله بصورت اجمالی به توضیح انواع ضمانتنامه های بانکی می پردازیم . ضمانتنامه های بانکی انواع مختلفی دارند که مهمترین و رایج ترین آنها عبارتند از : ضمانتنامه شرکت در مناقصه یا مزایده، ضمانتنامه بازپرداخت، ضمانتنامه انجام تعهد، ضمانتنامه حسن انجام کار.
بطور خلاصه و احمالی :
1.ضمانت نامه جهت شرکت در مناقصه ها و یا مزایده ها : ضمانت نامه ایست که جهت حصول اطمینان در اجرای تعهدات از شرکت هایی که در مزایده و یا مناقصه شرکت کرده و برنده میشوند اخذ می شود . این ضمانت نامه ها عموما به 5 درصد قیمت اعلام شده می باشد. در صورت عدم تسلیم ضمانت نامه با توجه به قوانین مقرر آن سازمان و یا شرکت موجب به عدم گشایش پاکت پیشنهادی می باشد .

2.ضمانت نامه بازپرداخت : ضمانت نامه ای می باشد که بوسیله آن، بانک ضامن به نیابت از ضمانت خواه متعهد به پرداخت مبلغ مشخصی وجه نقد به ذینفع، جهت ضمانت بازپرداخت هرگونه وام و تسهیلات دریافتی توسط ضمانت خواه از ذینفع، می گردد.

3.ضمانت نامه انجام تعهد: بعد از اتمام مناقصه و مشخص شدن برنده مناقصه ممکن است ذینفع ضمانت نامه به جهت تضمین اجرای کامل پروژه از طرف قرارداد خود، درخواست ارائه ضمانت‌نامه انجام تعهد را بنماید . از این رو این نوع ضمانت نامه تا اجرای کامل قرارداد در اختیار کارفرما باقی می‌ماند. چنانجه حین اجرای پروژه و اجرای کار ، مجری طرح به تعهدات خود عمل نکند و کارفرما رضایت کافی و وافی را از عملکرد او نداشته باشد ، می‌تواند جهت اخذ خسارت خود وجه ضمانت نامه را از بانک مطالبه کرده و دریافت نماید .
4.ضمانت نامه حسن انجام کار: این ضمانت نامه تشابه زیادی با ضمانت نامه انجام تعهدات را دارد . در انواع قراردادهای پیمانکاری، این امکان وجود دارد که کارفرما به جهت اخذ اطمینان از حسن انجام کار ، در زمان عقد قرارداد از پیمانکار درخواست ارائه ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات نماید که معمولا این مبلغ به میزان 10 درصد مبلغ کل قرارداد بسته شده با کارفرما می باشد. مدت زمان اعتبار اینگونه از ضمانت نامه ها معمولا چند ماهی بیشتر از مدت زمان اجرای قرارداد و پایان گارانتی کالا یا خدمات موضوع معامله اصلی است.

نحوه محاسبه وزن حجمی و جرمی امر مهمی است بسیاری از مشتریان در محاسبه آن دچار اشکال شده و همیشه برای آن ها جای سوال بوده چرا وزن اعلام شده توسط باربری ها بیشتر از وزن ارسالی کالای آن ها می باشد .
باید بدانیم در سیستم ارسال بار هوایی و دریایی دو نکته حایز اهمیت است .
1-وزن کالا
2-حجم کالا
همانطور که میدانید برای مثال یک هواپیمای باربری وزن مشخصی را حمل می کند و نیز حجم مشخصی را برای ارسال بار دارد . لذا وزن ها به دو صورت حجمی و جرمی محاسبه می شوند .
1-وزن جرمی چیست :
وزن جرمی عددی است که ترازو به شما نشان می دهد و به آن به اصطلاح وزن جرمی می گویند .

2-وزن حجمی چیست :

وزن حجمی = حاصلضرب طول و عرض و ارتفاع تقسیم بر عدد5000

با ضرب کردن بزرگترین طول در بزرگترین عرض و ارتفاع می توانید وزن حجمی بسته خود را بدست آوردید.

حال باید بدانیم در زمان ارسال بار و محاسبه وزن بار مشتریان بیشترین وزن مورد محاسبه قرار می گیرد . بعنوان مثال اگر وزن جرمی بسته ای 5 کیلو گرم باشد و وزن حجمی آن 8 کیلوگرم باشد باید وزن حجمی را لحاظ کرده و هزینه های ارسال بر اساس وزن حجمی باشد .